Maakunnassa ei toistaiseksi varmistettuja korona-tartuntoja, viisi epäilyä selvitettävänä

Päivitys tiedotteeseen: 3.3 klo 18.50:
Hyvinvointikuntayhtymän alueella selvitetyt koronavirus-epäilyt ovat osoittautuneet aiheettomiksi. Laboratorionäytteiden tulokset vahvistavat, että yhtymän alueella ei toistaiseksi ole yhtään varmistettua korona-tartuntaa. Näin ollen myös Hollolassa arki jatkuu normaaliin tapaan, eikä toistaiseksi ole syytä huoleen.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän (PHHYKY) alueella on parhaillaan selvitettävänä viisi epäiltyä koronavirus-tartuntaa. Varmistettuja tartuntoja ei maakunnassa toistaiseksi ole. Tutkittavat henkilöt ja heidän lähipiiriään on asetettu kotikaranteeniin kunnes laboratorionäytteiden vastaukset saadaan. Tulosten on määrä valmistua tiistai-iltaan mennessä. 

Kuntalaisten kannattaa seurata Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedottamista ja ohjeita koronaviruksen osalta:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19

Hyvinvointiyhtymä tiedottaa säännöllisesti tilanteesta alueellaan ja on avannut infosivun koronasta osoitteessa www.phhyky.fi/koronavirus. Sivulla jaetaan toimintaohjeita tartuntaa epäileville ja sille päivitetään ajantasaista tietoa. Hyvinvoinnin palvelualue toimii tiivissä yhteistyössä PHHYKYn kanssa ja tiedottaa kouluja ja koteja tilanteen mukaan. 

Hyvinvointikuntayhtymässä ja Hyvinvoinnin palvelualueella mahdollisen poikkeustilanteen edellyttämiin toimiin on varauduttu. Yhtymä on varautunut eristämään yksittäisiä potilaita, ja myös hoitotarvikkeiden riittävyys on tarkistettu. Yhtymässä on hyvät valmiudet hoitaa mahdolliset tartunnan saaneet potilaat. Kouluissa ja päiväkodeissa on pohdittu joustavia toimintamuotoja sen varalle, että normaali koulutyö  tai toiminta varhaiskasvatuksessa joudutaan järjestämään toisin. 

Käyttehän kotona yhdessä lasten ja nuorten kanssa läpi hyvän käsi- ja yskimishygienian periaatteet. THL:n mukaan paras tapa suojautua koronavirukselta ja miltä tahansa hengitystieinfektiolta on noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Pese kädet riittävän usein vedellä ja saippualla sekä tarvittaessa käytä alkoholipitoista käsidesiä. Yskiessä tai aivastaessa suojaa suusi kertakäyttönenäliinalla tai esimerkiksi hihalla. Älä siis yski tai aivasta käsiisi.