Koulujen ja varhaiskasvatuksen poissaolosuositus

Toistaiseksi voimassa oleva ohje poissaoloihin lapsen sairastaessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Päijät-Soten ohje:

Kun huomaat, että lapsellasi on virusinfektioon sopivia oireita, suosittelemme, että hän ei mene kouluun tai varhaiskasvatukseen. Lapsen lieviä virusinfektion oireita voi seurata kotona ilman testaamista riippumatta siitä, onko lapsi saanut koronarokotuksia. Lapsen tulisi välttää perheen ulkopuolisia kontakteja vähintään viiden vuorokauden ajan oireiden alusta niin, että kuume on ollut poissa ja muut oireet ovat selvästi vähentyneet ainakin kahden vuorokauden ajan. 

Jos lapsi on saanut positiivisen tuloksen kotitestistä tai terveydenhuollon koronatestistä, hän voi palata varhaiskasvatukseen tai kouluun, kun oireiden alkamisesta on kulunut vähintään viisi vuorokautta ja kuume on ollut poissa ja muut oireet ovat selvästi vähentyneet ainakin kahden vuorokauden ajan.

Koska oppilaitoksissa ja varhaiskasvatuksessa kontaktit arvioidaan pienen riskin kontakteiksi, ei näiden ilmoittaminen ole velvollisuus, mutta myös osalla lapsista voi olla suurentunut riski vaikeaan koronatautiin ja ryhmään olisi hyvä saada tieto mahdollisista tapauksista.