HUOLTAJAN WILMA-TUNNUKSEN LUOMINEN

Hollolan kunnan varhaiskasvatuksessa olevan lapsen huoltaja sekä esi- ja perusopetuksen oppilaan huoltaja voi luoda itselleen Wilma-tunnuksen jatkossa ilman koulun toimistosihteeriltä saatua avainkoodia. Tunnus tehdään Suomi.fi-tunnistautumisen avulla, jolloin huoltajatiedot haetaan Digi- ja väestötietoviraston kautta. Jos sinulla on jo aiempi Wilma-tunnus Hollolaan, voit liittää siihen aloittavan lapsesi.

Tunnuksen tekemisessä tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen, toimivan sähköpostiosoitteen sekä pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuuksia tehdä tunnuksia tämän ohjeen mukaan, otathan yhteyttä lapsesi päiväkodin tai koulun toimistosihteeriin, jolta saat avainkoodin tunnuksen luomiseksi.

Huoltajatunnuksen teko onnistuu heti kun lapsen tiedot ovat luotuina oppilashallintojärjestelmään (Visma InSchool Primus/Wilma):

Suosittelemme Wilma-tunnuksen luontia ajoissa ennen koulun tai esiopetuksen alkua. Wilmassa on nähtävillä juhannukselta alkaen koulujen tiedotteita, oppilaan syksyn työjärjestys ja 26.6. alkaen koululaiskuljetusoikeus sekä -suunnitelma.

Wilma-tunnusta ei voi luoda mobiilisovelluksella, vaan se pitää tehdä nettiselaimella kirjautuen.

Ongelmatilanteissa olethan yhteydessä sen päiväkodin tai koulun toimistosihteeriin, jossa lapsesi on aloittamassa päivähoidon tai jossa lapsesi on aloittamassa esi- tai perusopetuksen:

Päiväkodit ja perhepäivähoitajat: https://hollola.fi/kasvatus-ja-opetus/varhaiskasvatus/asiointi-ja-lomakkeet/wilma/
Koulut (esi- ja perusopetus): https://hollola.fi/kasvatus-ja-opetus/perusopetus/koulut/


Wilma-tunnuksen luominen Suomi.fi -palvelun avulla seuraavasti (kohta A, B tai C):

A) Mikäli sinulla ei ole ennestään Wilma-tunnusta Hollolan kunnan Wilmaan

  1. Uusi tunnus luodaan osoitteessa https://hollola.inschool.fi/connect
  2. Syötä sivulla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi (tuleva Wilman käyttäjätunnuksesi) ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.
  3. Sähköpostiviestin varmistusviesti sisältää linkin takaisin Wilmaan, klikkaa linkkiä ja paina Seuraava.
    Etene tunnusten luonnissa Wilman ohjeistuksen mukaisesti:

B) Mikäli sinulla on jo Wilma-tunnus Hollolan kunnan Wilmaan (esim. lapsesi sisarus on jo Hollolan koulussa), voit lisätä samalle tunnukselle uuden huollettavan.

  1. Mene osoitteeseen https://hollola.inschool.fi ja kirjaudu sisään Wilmaan olemassa olevilla tunnuksillasi.
  2. Valitse oikean yläreunan Asetukset -kuvakkeen alta Käyttöoikeudet ja valitse Lisää rooli.
  3. Etene huoltajaroolin lisäämisessä Wilman ohjeistuksen mukaisesti:

C) Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta tai et muusta syystä voi käyttää Suomi.fi -tunnistautumista, saat päiväkodin tai koulun toimistosihteeriltä avainkoodin Wilma-kirjautumista varten. Päiväkotien ja koulujen toimistosihteereiden yhteystietoihin löydät linkit tiedotteen yläosasta.

Unohtunut salasana

Voit vaihtaa unohtuneen salasanan klikkaamalla Wilman kirjautumissivun "Unohditko salasanasi?" -linkkiä.

Suomi.fi-tunnistautumisen teko uudelleen (esim. käyttäjän nimen vaihtuessa)

Jos olet tehnyt Wilmassa Suomi.fi-tunnistautumisen eli tunnistautunut vahvasti, voit päivittää esim. muuttuneen nimesi Wilmaan vain tekemällä tunnistautumisen uudelleen. Tämä edellyttää, että koulu poistaa aiemmin tekemäsi tunnistautumisen, joten ota ensin yhteyttä kouluun.
Kun tunnistautuminen on poistettu, voit tunnistautua uudelleen Wilmassa seuraavasti: