Tiedote Tiilikankaan ja Hälvälä koulun sisäilmatilanteesta ja kesän aikana tehdyistä korjauksista

Tuomo Vesikon tiedote huoltajille ja henkilökunnalle

Tiilikankaan ja Hälvälä koulun henkilökunta ja lasten vanhemmat

Tiedote Tiilikankaan ja Hälvälä koulun sisäilmatilanteesta ja kesän aikana tehdyistä korjauksista

Tiilikankaan ja Hälvälän kouluilla tehtiin kevättalvella 2019 sisäilmatutkimuksia. Rakennusterveysasiantuntija teki tutkimusten perusteella altistumisarvioinnin. Arvioin perusteella tiloja voitiin edelleen käyttää, mutta kesän aikana suositeltiin tehtäväksi korjauksia. Sisäilmatyöryhmä käsitteli arviot 15.5.2019. Tutkimusten, rakennusterveysasiantuntijan lausunnon ja sisäilmatyöryhmän käsittelyn jälkeen tehtiin korjaustarpeenarviointi ja korjaussuunnitelmat.

Korjauksia tehtiin Hälvälän koulussa keväällä ja kesällä ja Tiilikankaalla kesällä 2019. Rakennuksissa tehtiin tiivistys- ja kosteusvauriokorjauksia sekä lattiamateriaalien uusimisia. Tiilikankankaan koulun korjaukset ehdittiin tehdä kaikilta osin valmiiksi kesän aikana. Hälvälän koulun korjauksista pääosa saatiin tehtyä keväällä ja kesällä 2019. Hälvälässä korjataan vielä yksi kellarikerroksen luokkatila, joka on ollut vain tilapäisessä käytössä. Korjaus aloitetaan syyslomalla. Hälvälän koulun sisäilmaan vaikutti jonkin verran ilmanvaihdon vikaantuminen kesän jälkeen. Vika on löydetty ja korjattu ja ilmanvaihto toimii nyt normaalisti.

Tilanne näytti hyvältä kesäloman jälkeen. Kuitenkin viime viikolla sisäilmasta on tullut Tiilikankaan koululta yksi vikailmoitus ja Hälvälän koulusta kaksi. Hälvälän koulun ilmoitukset kohdistuvat tiloihin, joista ei ole löydetty vikoja. Syynä voi mahdollisesti olla ilmanvaihdon vikaantumisesta johtunut ilmanlaadun heikentyminen.

Selvitämme parhaillaan syitä ilmoituksiin. Käymme jokaisessa sisäilmatyöryhmän kokouksessa läpi kahden kuukauden kokousvälillä tehdyt sisäilman vikailmoitukset, tehdyt korjaustoimenpiteet ja mahdolliset muut selvitykset sekä arvioimme tarvittavat jatkotoimenpiteet ja korjaustarpeet.

Lisätietoja asiasta saa Tuomo Vesikolta, p. 044-780 1440, sähköposti [email protected] .

Terveisin

Tuomo Vesikko

rakennuttajapäällikkö

Hollolan Tilapalvelu Oy